محمد رهبري ادامه داد : قصد داريم در صورت صدور مجوز از سوي سازمان ميراث فرهنگي اشيا تاريخي حاصل از کاووشهاي باستانشناسي را در موزهاي که در محوطه سد ايجاد خواهد شد ؛ به نمايش بگذاريم.
اين مسؤول تصريح کرد : در حال حاظر ساختماني را براي اين کار پيشنهاد کرديم و اگر با موافقت کارشناسان مربوطه همراه شود مقدمات لازم براي بهسازي ،امن کردن محوطه و ايجاد موزه انجام ميگيرد.
رهبري همچنين از صدور مجوز آبگيري سد سيمره از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خبر داد و گفت : عمليات آبگيري اين سد 180 متري طي روزهاي آينده آغاز شده و تا پايان سال 91 ادامه خواهد داشت.
او با اشاره به پيشرفت 83 درصدي عمليات اجرايي طرح سد و نيروگاه سيمره افزود : اهميت انجام مطالعات باستانشناسي و شناسايي و حفاظت از آثار تاريخي اين سد بر کسي پوشيده نيست و در همين راستا تا امروز سه مرحله کاوش باستانشناسي در مخزن سد انجام گرفته است.
او گفت: نخست سال 86 قراردادي بين شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران با پژوهشکده باستانشناسي منعقد شد و بر اساس آن يک ميليارد ريال به مطالعات ،شناسايي و کاوش باستانشناسي محوطه سد سيمره اختصاص داده شد.
رهبري ادامه داد: سال 88 نيز 700 ميليارد ريال به کاوش ، مستند نگاري ، لايه نگاري و نجات بخشي تپههاي شناسايي شده تخصيص يافت و اين عمليات تا امروز ادامه داشته است.
اين مقام مسوول تجربه مطالعات باستانشناسي در سد سيمره را نمونه موفقي در همکاري صنعت سدسازي با بخش ميراث فرهنگي کشور دانست و گفت: توسعه پايدار زماني رخ ميدهد که در کنار فعاليتهاي عمراني به مسائل فرهنگي و مواريث ارزشمند کشورمان توجه جدي داشته باشيم.
او به معرفي طرح سد و نيروگاه سيمره پرداخت و گفت: حجم بتونريزي بدنه سد سيمره 558 هزار متر مکعب است که تا کنون 540 هزار متر مکعب آن اجرا شده است.
مجري طرح ميزان اعتبار هزينه شده در اين طرح را تا کنون 564 ميليارد تومان اعلام کرد و گفت : اين سد در فاصله تقريبي 700 کيلومتري جنوب غربي تهران ،حد فاصل دو استان ايلام و لرستان واقع شده و بر روي رودخانه سيمره در حال ساخت است./122
انتهای پیام/